44. ciklus Projektne akademije održan od 06. do 10.03.2017. godine

U periodu od 06. do 10.03.2017. godine u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA održan je Program 1 edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima. Ovo je bio 44. ciklus Projektne akademije

Edukacija je do sada prošlo 619 polaznika -predstavnika institucija svih nivoa vlasti, obrazovnih institucija, nevladinih organizacija, javnih kompanija, malih i srednjih preduzeća, kao i fizičkih lica.

 

Ovu grupu polaznika činili su predstavnici: JU “Dom zdravlja Kantona Sarajevo”, Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, kao i dvoje fizičkih lica.

 

U sklopu Programa 1 polaznici su prošli intenzivnu edukaciju iz sljedećih oblasti:

- Razumijevanje Evropske unije;

- Programi finansijske podrške i fondovi EU;

- Izrada projektnih prijedloga prema PCM-u i

- Popunjavanje aplikacija za EU fondove.

 

Nakon uspješno savladanog programa, ovi polaznici su postali članovi Kluba Projektne akademije. Oni će se sa predstavnicima SERDA-e periodično sastajati u svrhu razmjene najnovijih informacija o raspoloživim donatorskim sredstvima na koja mogu aplicirati i razmjenjivati iskustva o postojećim EU fondovima.

 

Svi zainteresirani za Projektnu akademiju prijavni obrazac mogu preuzeti na web stranicama www.serda.ba i www.ceppei.ba ili direktno u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji – SERDA. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila:   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , faxa: 033/663 - 923, na protokol ili poštom na adresu Sarajevska regionalna razvojna agencija – SERDA, Kolodvorska 6, Sarajevo

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 033 652 935.