Javni poziv za prijavu na program edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima

 
Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA nakon 10-godišnjeg rada, stečenog znanja i bogatog dugogodišnjeg praktičnog iskustva u realizaciji preko 300 projekata koji su finansirani iz sredstava EU i drugih donatora, kroz inicijativu “Projektne akademije” objavljuje:
 
JAVNI POZIV
ZA PRIJAVU NA PROGRAM EDUKACIJE O ALATIMA I POTREBNIM VJEŠTINAMA ZA USPJEŠNO PISANJE, APLICIRANJE I UPRAVLJANJE EU PROJEKTIMA
 
Prenos teoretskog i praktičnog znanja će se realizirati putem dva programa sa ukupno osam tematskih cjelina /modula/.
Tematske cjeline obrađuju:
 
PROGRAM 1
1.  Razumijevanje Evropske unije
2.  Programi finansijske podrške i fondovi EU
3.  Izrada projektnih prijedloga prema PCM-u
4.  Popuna aplikacija na EU fondove
 
PROGRAM 2
1.  Planiranje i koordinacija provedbe projekata
2.  Ugovorne obveze korisnika sredstava
3.  Upravljanje finansijskim izvještajima
4.  Provedba procesa javne nabavke
 
U realizaciji edukacije (ili u toku edukacije) najviše časova će biti posvećeno izradi projektnih prijedloga prema PCM-u.
Partner u realizaciji programa je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.
Edukacije su namijenjene zaposlenim u jedinicama lokalne samouprave, ministarstvima, kantonalnim javnim preduzećima, zavodima, ustanovama i drugim  institucijama i organizacijama, NVO, privrednim subjektima, kao i fizičkim licima koja profesionalno i funkcionalno imaju ili mogu imati ulogu i mogućnost u procesu EU integracija.
Polaznici će kroz intenzivni program edukacija pod stručnim vodstvom predavača s bogatim iskustvom na EU programima i projektima steći vještine koje su neophodne za procese prepoznavanja i razrade projektne ideje, pripreme projekata, apliciranja na fondove, kao i procese razrade i izrade projektne i tenderske dokumentacije.
Predviđeno trajanje edukacija je deset dana (pet dana po programu).
Nakon uspješno savladanog programa, polaznici će dobiti potvrdu/uvjerenje o sudjelovanju na edukaciji i postati članovi Kluba Projektne akademije koji će se periodično sastajati u svrhu razmjene najnovijih informacija i iskustava o EU fondovima.

Pozivamo Vas da se prijavite na navedenu edukaciju (broj osoba nije ograničen) kako biste osposobljavanjem Vaših uposlenika doprinijeli povećanju apsorpcijske moći Vaše institucije / organizacije u korištenju EU fondova.

Rok za prijavu je do 24.10.2013. godine.

Obrasce za prijavu možete preuzeti na ovdje ili direktno u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji - SERDA. 
Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: (033) 703 – 801.