• .
    .

BFC MREŽA FEDERACIJE BiH ZA POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE OBJAVLJUJE JAVNI POZIV

 

BFC MREŽA FEDERACIJE BiH ZA POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE

OBJAVLJUJE

 

JAVNI POZIV

jedinicama lokalne samouprave iz Federacije BiH za učešće u regionalnom programu

Certifikacija općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi

- BFC SEE -

 

Program Certifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi / Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE) je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava koji se provodi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori. Program je namijenjen općinama i gradovima koji imaju odgovarajuće kapacitete i strateški su opredijeljeni da unaprijede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

Javni poziv je otvoren od 14.11. do 14.12.2016.  godine za sve jedinice lokalne samouprave na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine koje imaju kapacitet za uspostavljanje kvalitetnog ambijenta za poslovanje.

 

Općine i gradovi koji se uključe u program dobijaju regionalni rang konkurentnosti prema ocjeni kvaliteta usluga koje pružaju investitorima i privrednicima, konkretne smjernice za unapređenje poslovanja, kao i priliku da učestvuju u regionalnoj razmjeni najboljih praksi. Certificirane općine i gradovi se pozicioniraju kao najnapredniji u regiji i kvalifikuju se za podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora, uz aktivnu

promociju na regionalnom i međunarodnom nivou.

 

U toku perioda objave Javnog poziva BFC Mreža Federacije BiH planira organizaciju Info dana za sve zainteresirane jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH. O ovom događaju ćemo blagovremeno objaviti informaciju.

 

U prilogu Poziva se nalazi prijavna dokumentacija (prijavni obrazac i upitnik) koju trebate popunjenu dostaviti e-mailom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem fax-a 036/557-211

 

Dodatne informacije o programu BFC SEE možete dobiti putem stranice www.redah.ba  ili tel. 036/557-210