• .
    .

Posjeta studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici Poslovnom akceleratoru

Dana 20.05.2016. godine upriličena je posjeta studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici Sarajevskoj regionalnoj razvojnog agenciji SERDA i Poslovnom akceleratoru. 

Delegacija privrednika i predstavnika lokalnih zajednica ispred projekta FGSME, obavila je posjetu Njemačkoj

U periodu od 23. do 27. aprila 2016.g. delegacija privrednika i predstavnika lokalnih zajednica ispred projekta FGSME, obavila je posjetu Njemačkoj. 

Općina Goražde dobila BFC certifikat

Ispunjavanjem većine propisanih kriterija općina Goražde je uspješno okončala proces certifikacije za povoljno poslovno okruženje (Business Friendly Certification). Na ovaj način općina Goražde postaje 5. po redu općina u Federaciji BiH koja je nosilac BFC certifikata za povoljno poslovno okruženje.

Otvoren Poslovni akcelerator

U okviru projekta "Podrška razvoju brzorastućih malih i srednjih preduzeća i lokalnog poslovnog okruženja – FGSME", koji finansira Evropska unija, danas je u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA svečano otvoren Poslovni akcelerator. Usluge Poslovnog akceleratora su utemeljene na mentoring u

Potpisan partnerski sporazum razvojnih institucija jugoistočne Europe

  Predstavnici sedam razvojnih institucija jugoistočne Europe potpisali su 12.marta u Pazinu ( Hrvatska) partnerski sporazum. Konzorcij razvojnih institucija jugoistočne Europe uspostavljen je za buduću zaedničku suradnju kako bi se osigurala bolja ekonomski pozicija stanovništva I bolja identifikacija njih